Néhány tipp a LinkedIn sikeres használatához

Ma már Magyarországon is egyre népszerűbb a kifejezetten üzleti szférában tevékenykedők számára alapított közösségi oldal, a LinkedIn. Sikeres  használatához azonban érdemes figyelembe vennünk néhány fontos tanácsot, melyeket az oldal legnagyobb marketing csoportja az eMarketing Association Network írt le.

 

 

Tanácsok a LinkedIn használatához:

1. Töltsük ki profil adatainkat
A LinkedIn sikeres használatához elengedhetetlen feltétel profil adatlapunk kitöltése, hiszen mások így ismerhetik meg üzleti múltunkat, munkavállalási
tapasztalatainkat. Egy hiányosan kitöltött profil bizalmatlansághoz vezethet irányunkba.

2. Használjuk ki a hiperhivatkozásokat
Profilunkon magunk, vagy vállalatunk számára hasznos weboldal címek elhelyezésére is van lehetőség. Ez remek lehetőséget biztosít arra, hogy olyan címeket helyezzünk el, amelyeken keresztül az emberek jobban megismerhetnek bennünket és tevékenységünket.

3. Lépjünk be a minket érintő csoportokba
Szinte az összes iparághoz tartozik egy csoport a LinkedInen, így könnyen megtalálhatjuk a minket érintőt és csatlakozhatunk. Miután beléptünk, legyünk aktívak és vegyünk részt a beszélgetésekben, így növelve ázsiónkat.

4. Válaszoljunk a kérdésekre
Mutassuk meg tudásunkat! A hatalmas „kérdések és válaszok” szekciót böngészve számtalan olyan kérdést találhatunk, amit meg tudunk válaszolni, így ne hagyjuk, hogy más tegye meg helyettünk, megszerezve ezzel az elismerést.

5. Adjunk fel álláshirdetéseket
Ez a tipp kifejezetten azokat a vállalkozásokat érinti, ahol állásüresedés merült fel. A mára már több mint 200 ezer magyar felhasználóval rendelkező portálon könnyen találhatunk megfelelő munkaerőt, így fontos, hogy ezen a platformon is hirdessük állásainkat.

6. Kérjünk ajánlásokat
Ha kapcsolatban állunk korábbi munkáltatóinkkal a LinkedInen, kérjünk ajánlásokat tőlük! Egy jó ajánlólevél a szakemberektől sokat segíthet későbbi elhelyezkedésünket illetően.

7. Használjuk ki a LinkedIn hálózatát
A LinkedIn segítségével számos embert ismerhetünk meg. Egy új ismeretség kezdeténél azonban ne csak arra gondoljunk, hogy a másik fél tudása mennyire lehet értékes számunkra, hanem arra is, hogy ezzel közvetett kapcsolatba kerülünk a másik fél ismerőseivel is, és az ismeretségek által segíthetjük egymás előrejutását.

8. Tegyünk fel videókat és prezentációkat profilunkra
Szintén a cégek számára lehet hasznos ez a tanács. Amennyiben vállalatunk gyakran készít céges videókat és prezentációkat, ne felejtsük el azokat felrakni LinkedInes profilunkra! Egy ilyen videó amellett, hogy jobban megismerteti vállalatunkat a nyilvánossággal, nagyobb vonzóerőt is jelent a munkavállalók számára.

9. Rendszeresen frissítsük LinkedIn állapotunkat
Rendszeresen osszuk meg terveinket és aktuális munkáinkat, így frissen tartva profilunkat.

10. Állítsuk be az e-mail értesítéseket
Ha egy vállalkozást működtetünk ritkábban van időnk LinkedInes oldalunk rendszeres látogatására. Így célszerű beállítani, hogy a legfontosabb eseményeket e-mail formájában hetente elküldjék nekünk, ezáltal szinte biztosan nem maradunk le semmilyen minket is érintő lényeges történésről.

További hasznos tanácsok megtekintéséhez látogassa meg az angol nyelvű LinkedinSuccess.org oldalt.

CCO Magazin / Tóth Viktor