Obama beiktatási ceremóniája – üzlet és anyagi támogatás egyszerre

Obama beiktatási ceremóniája – üzlet és anyagi támogatás egyszerre. Az amerikai elnöki beiktatást szervező bizottság bemutatta top amerikai tervezők kollekcióját, amelyet Obama elnöki beiktatására terveztek. Tudósítónk jelenti Amerikából.

A szervezők ismert amerikai design tervezőket kértek fel, hogy tervezzenek olyan egyedi divatcikkeket, amelyeket az elnöki beiktatás alkalmával áruba bocsáthatnak.

Barack Obama elnök és Joe Biden alelnök beiktatási ünnepségére olyan Amerikában közismert tervezők, mint Yigal Azrouël, Tory Burch, Prabal Gurung, Lazaro Hernandez és Jack McCollough a Proenza Schouler, Tracy Reese, Narciso Rodriguez, Rachel Roy és Vera Wang terveztek különböző divatcikkeket. A Runway akcióban, amely 2008-ban kezdődött el, 2012-ben, 33 vezető amerikai tervező és három tervezési verseny nyertesei darabjai szerepelnek. Ők ezzel támogatták Obama újraválasztását.

A beiktatási ünnepség honlapján, annak webáruházában, valamint egy, az amerikai fővárosban nyílt boltban vásárolhatók meg a különböző Runway to Win márkanevet viselő ruhadarabok, például pólók, valamint kézitáskák. A webáruház ide kattintva elérhető.
A tervezett egyedi daraboktól azt várták, hogy tükrözzék az amerikai nép támogatását, illetve azt, hogy ez az elnöki – alelnöki beiktatás ne csak az elnök és az alelnök ünnepe legyen, hanem az egész amerikai népé.
Az eladásra szánt darabok egyben támogatást is jelentenek,  hiszen a vásárlók, azzal, hogy megvásárolják ezeket a divatcikkeket, támogatják az Obama elnök által fémjelzett kampányt. A szervezők hangsúlyozták, hogy az akcióban szereplő minden egyes termék az Egyesült Államokban készült. 

Forrás: Presidental innaguration press release

Demokrata.info