Összefogás a kkv-k körében

Nagyon sok magyar mikro-, kis és középvállalkozás küzd az életben maradással és keresi az utat a fejlődéshez. Ezért, egy országos mozgalom indult el Kiváló Vállalkozások Fóruma címmel, hogy összefogja és segítse azokat a kkv-kat, akik a maguk területén kiváló termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek vagy kiválóságra törekszenek. Vereb István, a Kiváló Kiváló Vállalkozások Fóruma alapítója válaszolt a fórummal kapcsolatos kérdésekre.

CCO: Egy “kkv” is lehet kiváló?

VI: Az utóbbi két hónapban több száz vállalkozás vezetőjét kérdeztünk meg, mire lenne a leginkább szükségük ahhoz, hogy jobbak, versenyképesebbek, a saját piacukon meghatározóbbak legyenek. A válaszok egyértelműen azt mutatták, hogy a cégvezetőknek az információk, a versenyképes tudás, a jó kapcsolatok, a megbízhatóság, a kiszámíthatóság, és a kiváló minőségű termékek, szolgáltatások kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Továbbá hiányzik az, hogy a cégek értékeit, tudását megbecsüljék, elismerjék. Tévedés, hogy a kiválóság csak a nagyvállalatok sajátja. A „kicsik” is lehetnek a saját területükön, a megyéjükben kiválóak, és tölthetnek be fontos szerepet a saját piacukon. Két út áll a kkv-k előtt: tönkre mennek vagy fejlődnek.

CCO: Mi a Kiváló Vállalkozások Fórumának alapgondolata?
VI: Hisszük , ha a kiváló és a kiválóságra törekvő cégek vezetői megismerik egymás értékeit, képesek összefogni, együtt dolgozni, akkor még jobbá, és sikeresebbé tehetik egymást.
Hisszük azt, hogy az ország motorját képező kkv-k egymás tapasztalatából, tudásából, kapcsolataiból profitálva, és egymással együttműködve képesek kiemelkedő eredményeket elérni.

CCO: Kik csatlakozhatnak a Fórumhoz?
VI: Egy megyéből 2013-ban maximum 30 vállalkozás csatlakozhat a Fórumhoz, teljesen azonos tevékenységű vállalkozásból maximum 3 cég pályázatát tudják elfogadni.
Várunk ipari gyártó, termelő, kis-, és nagykereskedő, szolgáltató, valamint tanácsadó vállalkozásokat is, hogy minél többféle tevékenységű cég kerüljön egymással kapcsolatba. Számítunk azokra a mikro-, kis-, és középvállalkozásokra is, akik nyitottak a fejlődésre, az együttműködésekre. Mindazon vállalkozásokat hívjuk, akik hisznek az összefogás, az együttműködés erejében, és szeretnének jobbak, kiválóbbak lenni és megismerkedni hasonló, megbízható cégekkel.

CCO: Hogyan segíti a Fórum a kkv-k munkáját?
VI: Igyekeztünk összeszedni minden olyan eszközt (nyomtatott, online, személyes találkozás), amivel segíthetünk a kkv-nak, hogy minél többet profitálhassanak a Kiváló Vállalkozások Fórumából.
Eljuttatunk  minden olyan szakmai, üzleti, beszállítói és céges információt, ami segíti a kkv-kat céljaik elérésében. Megadjuk a lehetőséget, hogy együttműködést, kapcsolatokat alakítsanak ki a Fórumhoz csatlakozott cégekkel. Továbbá naprakész, gyakorlatias képzést nyújtunk, mivel a fejlődéshez és növekedéshez nélkülözhetetlen a tanulás. Akit a kérdés bővebben érdekel itt kaphat részletes információt: http://www.kivalovallalkozok.hu/

 

A CCO Magazin a Kiváló Vállalkozások Fóruma Médiatámogatója