Ösztöndíj a public relations tanulmányozására

A világ talán legismertebb kommunikációs szövetsége, a Global Allaince ösztöndíjprogramot hirdetett a public relations tanulmányozására, a mesterszintű továbbképzésre.

A Global Allaince ösztöndíj programot hirdetett a public relations és a kommunikációs menedzsmentet tanuló diákok számára. A program három országban történő mesterszintű továbbképzésen történő részvétel lehetőségét ajánlja fel mindazoknak, akik részben már alapképzéssel rendelkeznek és szeretnék tovább képezni magukat a public relations és a kommunikációs menedzsment területén. A három lehetséges ország: Svájc, az Egyesült Államok és Szingapúr.
A következő ösztöndíj program kezdete 2012 januárja.

Mscom program

Az Mscom program egy részidős, diploma utáni továbbképzést lehetővé tevő program. A kurzusokat angol nyelven tartják. A tanulás időtartama 21 hónap. A kurzus során minden második hónapban hét napos oktatási periódusokra kerül sor. A hallgatóknak lehetősége van nyári kurzusa is, amelyet a los angelesi UCLA Anderson School of Managemnt-ben az Egyesült Államokban az egyik vezető vállalkozói iskolában tartjáj együttműködve a Singapore Managment University-vel.
A 2012 januárjában a multinacionális programban beindításra kerülő oktatást egy harminc fős, szakavatott tanári kar fogja tartani.
A Global Alliance ösztöndíj összege kb. 15.000 Euró, amelynek fele az MScom program tandíját fedezi. 
Az ösztöndíjra történő jelentkezés határideje: 2011. október 31.

Daniel Tisch, a Global Alliance megválasztott elnöke a programmal kapcsolatosan azt nyilatkozta, hogy „A Global Allaince abból a felismerésből indult ki, hogy ahhoz, hogy valaki igazán szakavatott legyen a kommunikáció terén, ahhoz nagyon is szükséges, hogy nemzetközi gyakorlatot szerezzen.”

Az Mscom egy korábbi hallgatója Vivenne Rassearts, a  programmal kapcsolatban így nyilatkozott: „Az Mscom egy teljesen másfajta tanulási élményt jelent, mivel a professzorok való életbeli, gyakorlati példákat használnak fel a tantermi beszélgetések során. Az MScom progrtamban való részvételem életem legjobb döntése volt.”

 

 

A Global Alliance (www.globalalliancepr.org) 2000-ben alakult és azóta a public relations szakma és a kommunikációs menedzsmentben dolgozó szakemberek szövetségeként ma már a világ legnagyobb ilyen szervezete, hiszen a világ több mint 160,000 gyakorlati szakemberét és oktatóját tömöríti.
A Global Alliance célja, hogy egyesítse a public relations szakmát, és, hogy a világban mindenhol fejlessze a public relations színvonalát. Ennek érdekében a Global Alliance kétévente összehívja a World Public Relations Fórumot, amelynek házigazdája a  következő alkalommal Ausztrália lesz. A soron következő, Melbourne-ben megrendezésre kerülő World Public Relations Fórumot 2012. november 19-21. között tartják.

 

Forrás: GA hírlevél