Pályázat online tartalmak gyártására

Az online közszolgálati tartalmak gyártását támogató, húszmillió forint keretösszegű Neumann János-pályázattal bővül a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja. Előnyben részesülnek a gyermek- és ifjúsági és az időseknek szóló alkotások.
A lekérhető közszolgálati médiatartalmak készítését és közzétételét támogató, húszmillió forintos keretösszegű Neumann János-pályázaton legfeljebb másfél millió forintot vagy a tervezett összköltség legfeljebb 80 százalékát lehet alkotásonként elnyerni. Sőt, a nyertesek a támogatást előfinanszírozásban kapják annak legfeljebb 80 százalékáig.

A felhívás előnyben részesíti azt a pályázót, aki gyermekeknek és ifjúságnak szóló tartalom létrehozását és közzétételét vállalja. Ugyancsak kedvezőbb elbírálásra számíthat, aki vállalja, hogy elsődlegesen nem az ún. kereskedelmi célcsoport – a 18–49 év közötti korosztály – számára állítja elő és teszi hozzáférhetővé művét. Preferált pályázói csoport lehet az, amelynek tagjai a fogyatékkal élők számára is elérhetővé teszi az alkotást.

Az elbíráláskor lényeges szempont az eredetiség, a közszolgálatiság, a szakmai felkészültség, a várható fogadtatás a közönség részéről és a költségterv megalapozottsága is. A kiírás célja, hogy a támogatás révén új, értékes, kreatív, modern vizuális megoldásokkal élő közszolgálati tartalmak jelenhessenek meg a magyarországi online portálok kínálatában is.

A Neumann-pályázat többfordulós, a fordulók beadási határnapja minden hónap első csütörtöke, a következő beadási határnap 2012. október 4. Az elbírálás háromhavonta történik. A pályázati felhívás, a pályázati kérelem és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területe honlapjáról.

Forrás: mediatanacs.blog.hu