„Pénzünk az euró” kiállítás

Szerkesztőségünk meghívót kapott az utazó euró kiállításra, amely az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága által szervezett figyelemfelkeltő kampány része. A meghívást ezúton továbbítjuk olvasóinknak.

A „Pénzünk az euró” modern interaktív kiállítás audiovizuális elemekkel és hagyományos kiállítófelületekkel, amelyek segítségével alaposan tájékozódhatunk a gazdasági és monetáris unió részleteiről és az eurózónában tapasztalható legutóbbi fejleményekről.

A kiállításon külön rész foglalkozik az EU által a pénzügyi és gazdasági válságra adott válaszokkal. A kiállítás több részből áll: az EU történetének alakulása, az európai intézmények, az eurózóna, valamint az euróérmék és -bankjegyek (többek között a nemzeti euróemlékérmék). Külön részlege van a gyermekeknek, a látogatás végén pedig minden látogató saját emlékérmét verhet az Utazó euró kiállítás logójával.

A kiállítást Matthias Mors, a Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság egyes tagállamok gazdaságáért felelős igazgatója, Nátrán Roland a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős államtitkára és Szűcs Tamás az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nyitja meg.

A kiállítás május 4-től június 12-ig tekinthető meg minden nap 10–21 óráig a Corvin Bevásárlóközpontban (Budapest, Futó utca 35–42.)