Pingvintámadás! Az 5 legnagyobb hiba, amit ne kövess el a keresőoptimalizálás során!

A Marketing112 híre, hogy ismét frissítették a Google algoritmusát és hazánkban is változtak a Google találati listái

 

Matt Cutts a Google spamek ellen küzdő csoportjának egyik vezető szakértője. Legutóbb akkor volt hangos tőle a szaksajtó, amikor néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy hamarosan megérkezik az újabb algoritmus frissítés (becenevén a Pingvin 2.0), ami az angol keresések 2,4 százalékát befolyásolni fogja. A nemzetközi és hazai SEO szakértők, weboldal tulajdonosok is nagy izgalommal várták, hogyan módosítja az általuk kezelt weboldalakat a Pingvin. Az izgalom csak fokozódott egy újabb bejelentés után, miszerint a frissítések hatása országonként változik. Hazánkba május 23-án érkezett meg az algoritmusfrissítés, a tapasztalatokat most dolgozza fel a hazai online társadalom, az észrevételek szerint most többek között azokat az oldalakat szorította ki a TOP találatok közül a Google algoritmusa, amelyekre olyan oldalakról is mutatnak linkek, amik a Google szerint nem megfelelőek.

A téma kapcsán a Marketing112 arra hívja fel a figyelmet, hogy mi a keresőoptimalizálás császára szerint az az 5 legnagyobb keresőoptimalizálási hiba, amit elkövethetsz:

1. A legnagyobb hiba Matt szerint, hogy ha nincs weboldalad, vagy ha van, nem járja be a Google keresőmotorja.

2. A weboldal nem tartalmazza a megfelelő kulcsszavakat. Matt tanácsa: Ne csak azt írd, hogy a Mount Everest magassága, hanem így írj: Milyen magas a Mount Everest?- ha az emberek erre keresnek.

3. Ne a link-építésben gondolkodj (célozgatott a Pinguin 2.0-ra talán? 🙂 ) hanem a vonzó tartalomban és a marketingben!

4. Ne feledd el a legfontosabb oldalak title-jének és description-jének a kitöltését! – hívja fel a meta tagek jelentőségére a figyelmet Matt.

5. Hibázol, ha nem használod a webmesterek erőforrásait (nyilván a webmastertools-ra gondolt, amit tényleg elég kevesen használnak tapasztalatom szerint itthon is) és nem tanulod, hogyan működik a Google és a SEO.

Ez tehát a Google guru szerint az 5 legnagyobb hiba, ám van egy rossz hírünk: ennél kicsit összetettebb bekerülni a Google TOP találatai közé.

Marketing112 / Szaladják Linda