Public relations központ alakul Pécsett

Pécs a pr-szakma egyik központjává válhat egy együttműködésnek köszönhetően. A megállapodás értelmében az együttműködő felek, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara és a Ferling PR Tanácsadó és Szolgáltató Kft. létrehozzák a Pécsi Public Relations Kutató- és Szolgáltató Központot.

Miután a jó hírnév és a társadalmi kapcsolatok erősítését és védelmét szolgáló, szervezett kommunikációs tevékenység, a public relations jelentőségét ma már egyre több intézmény, szervezet, vállalkozás ismeri fel, az egyetemi kar és a húsz éves szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozás a szakmai együttműködés új, a magyar gyakorlatban egyedülálló formáját kívánja megteremteni a Központ megalapításával.

A Központ alapvető feladata lesz a Pécsett és térségében folyó pr-képzési, szakértői, szaktanácsadási és kutatási tevékenység minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a pécsi szakmai műhelyek országos és nemzetközi elismertségének növelése.

Az együttműködő felek ennek jegyében vállalják, hogy együttműködnek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán folyó public relations és szóvivő szakirányú továbbképzés megvalósításában, illetve a pr-szakreferens felsőoktatási szakképzés programjának kidolgozásában és megvalósításában, illetve különböző tanfolyamok, tréningek megszervezésében.

Emellett vállalják egy public relations kommunikációs tudásbázis, egyben kutatóbázis kialakítását, és együttműködnek önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, vállalkozások pr-stratégiáinak kidolgozásában és megvalósításában is. Az összehangolt szakmai tevékenység keretében hazai és nemzetközi konferenciák, szakmai eszmecserék szervezésével, valamint tankönyvek, kézikönyvek kiadásával kívánják a jövőben felhívni a figyelmet a pr kommunikációval kapcsolatos újabb kutatási eredményekre és gyakorlati lehetőségekre.

Az együttműködési megállapodást a PTE FEEK képviseletében Dr. Nemeskéri Zsolt dékán, a Ferling PR Kft. részéről pedig Ferling József ügyvezető igazgató írták alá.

 

 

Forrás: ferlingpr