Segítség a 2010. MÁJUSI ÍTÉLETIDŐ károsultjainak

A Nemzeti Segélyvonal villámgyűjtést szervez a májusi ítéletidő károsultjai számára. A 1752-es Nemzeti Segélyvonallal összegyűjtött pénzadományok az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jutnak el károsult honfitársainkhoz. A pénzadományok szétosztásának részleteiről a http://www.nsv.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

NEMZETI SEGÉLYVONAL ALAPÍTVÁNY 1752

A Nemzeti Segélyvonal lényege és célja

“Célunk, hogy a magyarság egyes csoportjait érő váratlan katasztrófa, baleset, természeti csapás vagy emberi károkozás esetén rendelkezésre álljon egy eszköz, amely közvetlenül, nyilvánosan, szinte azonnal lehetővé teszi a kárvallottak megsegítését, a károk és veszteségek mérséklését.”

Az ország öt legnagyobb karitatív szervezete és az alapító, Iklódi András, valamint a szervező – ügyvivő Enyedi Nagy Mihály a csatlakozók és a lakosság segítségével egy új nemzeti intézményt kívánnak megteremteni.

A Nemzeti Segélyvonal működése

A Nemzeti Segélyvonal – ha ezt egy váratlan esemény indokolttá teszi – a magyar médiarendszer meghatározó szerkesztőségeivel együttműködve közli támogatási felhívását, s honlapján a beérkező támogató telefonhívások számának közlésével folyamatosan tájékoztat a gyűjtés állásáról, a támogatási döntésekről. A támogatási felhívás klipjét, spotját, grafikáját a szerkesztőségek a www.nsv.hu Sajtószobájából töltik le, és már a katasztrófáról szóló híradás részeként közzétehetik. Akik az adott célra adományozni akarnak, azok a 1752 felhívásával 250 Ft-ot juttathatnak az Alapítványnak, melynek Kuratóriumában az öt legnagyobb magyar karitatív szervezet és a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság első számú vezetői döntenek a felhasználás konkrét módjairól.

Mivel minden egyes telefonhívás fizetési ígéretnek tekinthető – ám a pénz csak 55-70 nap múlva érkezhetne meg – az NSV és az OTP Bank Zrt. között létrejövő szerződés lehetővé teszi, hogy a majdan beérkező összegekre figyelemmel az Alapítvány folyószámlahitelt kapjon. Mindez módot ad arra, hogy akár három-négy nappal az esemény után konkrét, közvetlen, szakszerű és az egész társadalom által nyilvánosan ellenőrizhető segítséget kapjanak a kárvallottak.

AZ NSV exkluzív, de nem kizárólagos szerződést kötött a Magyar Telekommal. Ez lehetővé teszi, hogy valamennyi 30-as előhívóval rendelkező rádiótelefonnal és a vezetékes hálózat több mint négyötödéből már indítható lesz támogató hívás. Az NSV továbbra is arra törekszik, hogy Magyarország valamennyi távközlési szolgáltatója csatlakozzon a Nemzeti Segélyvonalhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nemzeti Segélyvonal Alapítvány Kuratóriumának tagjai:
Elnök:    Lehel László /Magyar Ökumenikus Segélyszervezet/
Tagok:    Écsy Gábor /Katolikus Karitász, Kozma Imre /Magyar Máltai Szeretetszolgálat/, Selymes Erik /Magyar Vöröskereszt/, Szenczy Sándor /Magyar Baptista Szeretetszolgálat/, Dr. Tatár Attila /Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/ és Debrei Csaba
Ügyvivő: Enyedi Nagy Mihály (Info: 06-30/921-5626; www.nsv.hu)

 

CCO/FPI info