Semmelweis Médiadíj

A Semmelweis Egyetem 2010-ben, az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére Semmelweis Médiadíjat alapított.
A díj odaítélése az “Egészségügyi ismeretterjesztés és/vagy Egészségügyi publicisztika” kategóriákban történik, és azok az újságírók, médiaszakemberek kaphatják, akik a Semmelweis Egyetem tevékenységi körét érintő egészségügyi és tudományos újságírást, illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást és egészségügyi kutatást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik.
A díjazott bruttó 300 000 forintot kap.
Pályázni lehet a magyarországi írott, elektronikus vagy hírügynökségi/online sajtóban 2010. január 1. és 2011. március 1. között megjelent publikációval, interjúval, riporttal, illetve cikksorozattal, riportsorozattal, illetve dokumentumfilmmel.

Terjedelmi követelmény:
* Írott sajtó/hírügynökség/on-line sajtó: max. 2 A/4-es gépelt oldal (kb. 2 flekk), illetve legalább 5 részből álló, egyenként max.. 4 flekkes cikksorozat
* Elektronikus média: max. 5 perces interjú/riport, illetve legalább több részből álló, egyenként max. 5 perces riportsorozat, illetve a témát feldolgozó, bemutató dokumentumfilm (terjedelmi megkötés nélkül).

A pályázatnak tartalmaznia kell:
* a cikk vagy műsor megjelenésének időpontját és a média nevét,
* az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét.
* Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen a média megjelenést, ellenőrizhető hivatkozást kell erre vonatkozóan feltüntetni.

Forrás: http://scicomblog.wordpress.com