Sikeresen zárult a 2012. évi Országos Kupakverseny

Február 28-án véget ért a Holofon zRt. 2012 októberében indított környezettudatos versenye. Sikeresen zárult az óvodák és iskolák 2012. évi környezettudatos megmérettetése. Összesen 287 gyermek és oktatási intézmény regisztrált, ez a 2011. évi Kupakversenyhez képest 15%-al nagyobb részvételt jelent. A műanyag kupakok mennyisége ugyancsak nőtt az előző versenyhez képest, közel 2 tonnával gyűjtöttek többet a résztvevő óvodák és iskolák, így a 2012. évi Országos Kupakverseny összesen 30.277 kilogramm mennyiséggel zárult, mely több mint 15,1 millió PET palack kupakjának felel meg.

A versenyzőktől felvásárolt kupakokat a verseny tulajdonosa (Holofon Zrt.) újrahasznosítja, így a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot készít, melyből – egyúttal a fenntarthatóság jegyében is – a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket állítanak elő.

A verseny 3 kategóriáján belül 10 gyermek és oktatási intézmény kerül díjazásra 1.5 millió forintot meghaladó összértékben, a támogató partnereknek is köszönhetően. A Kupakversenyek történetében egyedülálló módon, két versenyző intézmény két kategóriában is nyert a kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően. A nyertesek, valamint a támogatók listája a kupakverseny weboldalán, a www.kupakverseny.hu címen tekinthetőek meg. A díjakat 2013. március 13-án vehetik át a győztes óvodák és iskolák képviselői a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében tartandó díjátadó gála keretében, ahol többek közt bemutatásra kerül a Kupakverseny innovációja, a gyűjtést támogató online rendszer is.

A Holofon zRt. egyik fő célkitűzése, hogy a közszemléletet megváltoztassa a műanyaghulladékokról. Évekkel ezelőtt ez hívta életre a Kupakversenyt, amely mára a vállalat saját társadalmi felelősségvállalási programja lett, és amelynek keretében a gyermek és oktatási intézmények vezetőségének bevonásával a Holofon zRt. folyamatosan erősíteni kívánja a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. Az irány tehát adott, a Holofon zRt. a terveinek megfelelően halad tovább megkezdett útján, és valósítja meg „zöld” programját a fenntarthatóság szellemében.

Forrás: Hypnosia

 


A Kupakverseny médiatámogatója: CCO Magazin