15 tipp Dr. Seusstól, hogy hogyan használjuk a social media-t?

A PR Daily interneten megjelenő oldalán Pam Moore, a Marketing Nutz alapítója és vezérigazgatója felidézi Dr. Seuss amerikai író és karikaturista tanácsait, hogy hogyan is használható a social media. Ezeket a tanácsokat talán Magyarországon is felhasználhatjuk.

 

Dr. Seuss 15 tanácsa a Social Media* alkalmazása során:

1. Nincs más a Földön, aki jobban hasonlítana rád önmagadnál! – A kulcsszó a hitelesség a social media használatakor. Légy eredeti, ne próbálj meg mást játszani a Twitter-en, vagy a Facebook-on, mint aki valójában vagy!
2. Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak, akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni. – Ne foglalkozz tehát azzal, mások mit gondolnak rólad. Legyen terved, és valósítsd is meg!
3. Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént. – Elbocsátottak vagy valami miatt ki kellett szállnod egy munkából? Ne búsulj, még előnyödre is válhat! Indulj el, keress új utakat!
4. Onnan tudhatod, hogy szerelmes vagy, hogy nem tudsz elaludni, mert végül is a valóság jobb az álmaidnál. – Imádod a Twitter logóját? Netán álmodtál is vele? Érdemes ezt átgondolni…
5. Te vagy az egyetlen, aki eldöntheted, merre mész! – Gondolj a közösségekre, amelyeket felépíthetsz, az emberekre, akikkel kapcsolatba léphetsz! Mindössze el kell indulnod a saját utadon és hagyni megtörténni a dolgokat.
6. Néha a kérdés a bonyolult, a válasz egyszerű. – Magunk tesszük bonyolulttá a social media-t is. „Mit jelent az a retweet?”, „Mi a különbség a tweet és a twit között?” A lista végtelen. Megtalálod a válaszokat, ha egyszerűen csak teszed a dolgod.
7. Egy ember akkor is ember, ha nem nőtt nagyra. – Csak mert ezer követőd van a Twitteren, még nem vagy jobb, mint az, akinek még csak nyolc. Emlékezz, hogy te is így kezdted.
8. Minél többet olvasol, annál többet tudsz. És minél többet tudsz, annál több helyre fogsz eljutni. – Hallgass, olvass, tanulj, fejlődj!
9. Mindannyian kicsit dilisek vagyunk és az Élet is kicsit dilis. Mikor találunk valakit,akinek a dilije kompatibilis a mi dilinkkel, akkor fogjuk magunkat és elkezdünk egy közös diliben szenvedni.
Na azt hívják szerelemnek. – Ez azokra az emberekre emlékeztet, akikkel a Twitteren „találkoztam”. Imádom a „Twitter-barátaimat”, hiszen valahol közös diliben szenvedünk.
10.Őrültnek lenni nem elég. – Igen, a humor elengedhetetlen, de próbálj értéket is hozzáadni a 140 karakterhez!
11. Vicces dolgok mindenütt! – Keress csak rá, hogyan szerezhetsz több követőt. Rá fogsz jönni, hogy meg kell ragadnod az emberek humorát a fejlődésed érdekében.
12.Gondold azt, amit mondasz, és mondd azt, amit gondolsz! – Ragaszkodj tehát a szavaidhoz.
13. Légy egyedi! – Gondolj nagyobbat, mint egy tweet. Merj kitűnni a tömegből. Légy más.
14. Ne élj álomvilágban! – Sokan azt gondolják, a social media csodákra képes, ráadásul ingyenes. Felejtsd el! Nem fogja helyetted megoldani a problémákat, neked kell tenned a sikerért.
15. Ó, hogy elrepült az idő! – Ezt minden este elmondom a Twitter előtt ülve. „Bárcsak több, mint 24 órából állna egy nap!” Ha élvezed, amit csinálsz, az idő elrepül.

Forrás: prdaily.eu

CCO Magazin / Ujhelyi Irma

 

* A szerkesztő megjegyzése: Dr. Seuss elsősorban a twitter-rel foglalkozik, de szerintünk értelemszerűen nem csak a twitter van a világon, s tanácsait persze a social media más eszközeire is igaznak érezzük.