Stresszes, de igazán jó a pr-szakmában dolgozni

Az MPRSZ honlapja beszámol arról, hogy "Stresszes, de igazán jó a pr-szakmában dolgozni – ez derült ki az MPRSZ legfrissebb szakmai kutatásából."Az MPRSZ honlapja beszámol arról, hogy “Stresszes, de igazán jó a pr-szakmában dolgozni – ez derült ki az MPRSZ legfrissebb szakmai kutatásából.”

Az MPRSZ honlapja beszámol arról, hogy “a megkérdezettek több mint fele szerint stresszes a munkájuk, de 84% válaszolta azt, hogy szeretnek ebben a szakmában dolgozni. Láthatóan több férfi dolgozik a magasabb fizetési kategóriát jelentő sávokban, és jellemzően nem csökkent a kommunikációs büdzsé nagyságrendje az elmúlt évhez képest – a kitöltők szerint.”

Ezek voltak a legfőbb és leginkább kiugró megállapításai a Magyar PR Szövetség tavaly év végén végzett kutatásának. A kérdőív a lehetőségekhez képest megegyezik az egyesült királyságbeli Chartered Institute of Public Relations ’State of the Profession’ kutatásával. A két szövetség 2015 őszén kötött együttműködési megállapodást, amelynek része volt, hogy a magyar szervezet hozzájut az angol kutatás kérdőívéhez és háttéreredményeihez, így a két országban kapott adatok összehasonlíthatók lesznek.

A kutatás kapcsán szakmai beszélgetést is rendezett a Magyar PR Szövetség egy PR Kávéházi Est keretében március elején. A beszélgetés a pr-szakma jövőjéről szólt, a programot Sztaniszláv András (stratégiai kommunikációs tanácsadó, a CIPR által akkreditált PR szakember, a Magyar PR Szövetség nagykövete) előadása nyitotta meg. A panel tagjai ügynökségi, megbízói és szervezeti oldalról érkeztek és egy végzős hallgatói is képviselte a szakmába épp belépő fiatal generációt.

A Kávéházi estről és a kutatásról bővebben itt olvashat.