Szakdolgozat pályázat

Közel féléves bírálati időszakot követően hivatalosan is lezárult a Magyar Public Relations Szövetség 2011-es pr-szakdolgozat pályázata.

 

 

A versenyre tavaly ősszel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, az Általános Vállalkozási Főiskoláról, a Szegedi Tudományegyetemről, a Budapesti Gazdasági Főiskoláról, a Kodolányi János Főiskoláról és a Nyíregyházi Főiskoláról összesen huszonkét pályamű érkezett be. A nagyszámú dolgozat a Szövetség által felkért bírálóknak is alaposan feladta a leckét: a zsűri a több mint másfél ezer oldalnyi munkát két, egymást követő körben értékelt.

A zsűri úgy döntött, hogy az olvasottak, tapasztaltak alapján nem jelöl meg helyezési sorrendet, csupán a legjobbnak ítélt három dolgozatot nevezi meg. Ez alapján került a legjobbak közé Dr. Tóth Péter Benjamin (BKF) „Jogában áll hallgatni? – Jogi és public relations szempontok krízisek esetén” c. munkája, Lovró Zsófia (PPKE) „Az együttműködés civil és vállalati dimenziói a CSR-ben” c. dolgozata és Ujvári Orsolya (PPKE) „Környezetvédelmi kommunikáció – “élni és szólni hagyni”” című alkotása.

A három szakdolgozat közül végül Dr. Tóth Péter Benjamin (BKF – PR Kommunikáció szakirányú továbbképzés) „Jogában áll hallgatni? – Jogi és public relations szempontok krízisek esetén” c. munkája került az első helyre és nyerte el ezzel „Az év pr-szakdolgozata 2011.” címet. A nyertes szakdolgozat konzulense Perlaky-Papp József a BKF docense, pr szakvezetője volt.

2011-ben a pr-szakdolgozat pályázat egy tematikus kategóriát is tartalmazott, amelynek fókuszában az emlékezetes vörösiszap katasztrófa kommunikációja volt. E tematikus kategóriára Dr. Tóth Péter Benjámin mellett Lengyel Nikoletta (BGF) „A válságkommunikáció jelentősége – A vörösiszap katasztrófa tanulságai” c. munkájával is nevezett. A zsűri a két dolgozat közül ugyancsak  Dr. Tóth Péter Benjamin szakdolgozatát ítélte a legjobbnak.

Örömteli hír, hogy a hazai pr-szakdolgozat verseny eredményétől függetlenül Dr. Tóth Peter Benjamin munkája időközben elindult a nemzetközi megmérettetést jelentő Jos Willams pályázaton is. A dolgozat az első fordulóban továbbjutott, így reális esély nyílt a díj elnyerésére is. Mint ismeretes, tavaly, a nemzetközi versenyen Völgyi Katalin (BKF) dolgozata BA-kategóriában a legjobb európai pr-szakdolgozatnak járó Jos Willams-díjat nyerte el.

A PR Szövetség tavaszi közgyűlését követő ünnepélyes eredményhirdetésen a 2011-es pr-szakdolgozat valamennyi pályázója oklevelet vehetett át.

Forrás: MPRSZ / BKFl