Terrorizmussal kapcsolatos internetes oldalakat blokkoltak Franciaországban

Az MTI jelentette Párizsból, hogy elérhetetlenné tettek öt, terrorizmus dicsőítésével vádolt internetes oldalt a francia hatóságok - közölte a francia belügyminisztérium.Az MTI jelentette Párizsból, hogy elérhetetlenné tettek öt, terrorizmus dicsőítésével vádolt internetes oldalt a francia hatóságok – közölte a francia belügyminisztérium.

Az MTI jelentése szerint “a Franciaországban most először alkalmazott intézkedésre a tavaly novemberben elfogadott újabb terrorellenes törvény adott lehetőséget, amely 1986 óta a 14. szigorítás volt feltételezett terroristákkal szemben.”
Az MTI jelentése megnevezett két konkrét oldalt. A jelentls szerint: “A blokkolt oldalak között szerepel az al Hayat Media Center, amely az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet kommunikációs csoportjának portálja, valamint az islamic-news.info.”

Az MTI arról is beszámolt, hogy a “blokkolást az úgynevezett kommunikációs és tájékoztatási technológiák bűnüldözési központi hivatala (OCLCTIC) rendelte el a szolgáltatóknál, amelyeket a titkosszolgálatok azonosítottak, s 24 óra áll rendelkezésükre a döntés alkalmazására. Amennyiben a szolgáltató nem teszi elérhetetlenné az oldalt, azt az új törvény értelmében a francia hatóságok saját hatáskörben, bírói felhatalmazás nélkül blokkolhatják.”

Forrás: MTI jelentése