Továbbra is a Prezi alapítói a legmeghatározóbbak a hazai digitális piacon

A Marketing&Média ebben az évben is összeállította a digitális piac 25 legmeghatározóbb személyiségének rangsorát. 2015-ben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” listájának élén a tavalyihoz hasonlóan ismét a Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlay-Fischer Ádám állnak. Második a Jófogás.hu irányítója, Palocsay-Zubor Géza, a lista történetében először pedig egy hölgy is bekerült az első tízbe, mégpedig Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója.A Marketing&Média ebben az évben is összeállította a digitális piac 25 legmeghatározóbb személyiségének rangsorát. 2015-ben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” listájának élén a tavalyihoz hasonlóan ismét a Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlay-Fischer Ádám állnak. Második a Jófogás.hu irányítója, Palocsay-Zubor Géza, a lista történetében először pedig egy hölgy is bekerült az első tízbe, mégpedig Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója.

Hatodik alkalommal állította össze a Marketing&Média kommunikációs szaklap a hazai digitális piac legmeghatározóbb szereplőinek listáját. A toplista alapító innovátorokból, véleményvezérekből, főszerkesztőkből, topvezetőkből, e-kereskedőkből, digitális szakemberekből és tophirdetőkből, tehát a szakma legjobbjaiból állt össze. A 2015-ös év legjobbjainak, az első tíz helyezettnek járó díjat  október 20-án adták át.

Az első tíz

A Marketing&Média ebben az évben is összeállította a digitális piac 25 legmeghatározóbb személyiségének rangsorát. 2015-ben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” listájának élén a tavalyihoz hasonlóan ismét a Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlay-Fischer Ádám állnak. Második a Jófogás.hu irányítója, Palocsay-Zubor Géza, a lista történetében először pedig egy hölgy is bekerült az első tízbe, mégpedig Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója.A tavalyihoz hasonlóan idén is a Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlay-Fischer Ádám állnak a lista élén. Az e-kereskedők közül Palocsay-Zubor Géza, a Schibsted Classified Media  Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ebben az évben a dobogó második fokára állhatott fel, köszönhetően annak, hogy a Jófogás.hu tulajdonosa tavasszal megvette konkurenciáját, az Olx.hu-t. A lista történetében először hölgy is bekerült az első tízbe: a digitális szakemberek-tophirdetők kategória egyetlen képviselőjeként szerepel harmadik helyen Bánhegyi Zsófia, aki október óta a Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója. Negyedik helyezett lett Dudás Gergely, az Index főszerkesztője, akit a 444.hu főszerkesztője, Uj Péter követ.

A legnagyobb forgalmú hazai online kereskedőcég, az Extreme Digital vezérigazgató-társalapítója, Várkonyi Balázs idén egy kis változással, de továbbra is a lista előkelő középmezőnyébe került.A  cég, amely tavaly 23,7 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, már nemcsak Magyarországon, hanem a határainkon túl is terjeszkedik. Fehér Gyula, a Ustream egyik alapítója idén a hetedik helyen végzett. Az online videós platform népszerűségét és ismertségét jelzi többek közt, hogy egy közelmúltban készült márkarangsor szerint a Ustream a negyedik legmenőbb magyar brand. A kilencedik helyet szintén egy alapító-innovátor, a Misys Digital Channels üzletágának ügyvezetője, Vinnai Balázs foglalja el. Két topvezető is helyet kapott a legjobb tízben: Novák Péter, a Használtautó.hu ügyvezető igazgatója és az IAB Hungary elnöke a nyolcadik, Kovács Zoltán, a Dentsu Aegis Network Hungary ügyvezetője pedig tizedik lett.

A lista 40 százaléka cserélődött

Az idei listán a nevek majdnem fele kicserélődött, ám vannak olyan kategóriák, ahol többen is az állandóságot képviselik az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Nem sokat változott tavalyhoz képest például a topvezetők élmezőnye, szinte teljesen felbolydult viszont a tavalyi lista a digitális szakemberek-tophirdetők kategóriában, ugyanis a legutóbbi top 5-ből idén csupán Ihász Ingrid, a MEC digitális vezetője képviselteti magát. A zsűri idén úgy gondolta, hogy az alapító-innovátor szakembereknek a legnagyobb a befolyásuk a hazai digitális piacon. Ha ugyanis megnézzük a kategória első tíz helyezettjét, abból nyolcan a teljes, huszonötös összeállításba is bekerültek.

A „Top 25 – A legmeghatározóbb emberek a digitális piacon” teljes lista és ágazati elemzés a Marketing&Média 2015. október 20-án megjelent számában olvasható. Az összesített lista megtekinthető a Marketing&Média Facebook oldalán.

A Marketing&Média „Top 25 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban” listájáról

A Marketing&Média az idei évben hatodik alkalommal állította össze a hazai digitális piac legbefolyásosabb szakembereinek listáját. A top 25-ös rangsoron a 25 legmeghatározóbb szakember sorrendben szerepel. A szakújságír
ókból és médiapiaci szereplőkből álló zsűri kétkörös szavazáson határozta meg a 25 fős listát, valamint 5 kategória (véleményvezérek-főszerkesztők, topvezetők, alapító-innovátorok, tophirdetők és online-marketing szakemberek, e-kereskedők) alapján is összeállított egy rangsort. A lista összeállítására és a szavazásra szeptember 25 – október 4 között került sor.

A zsűri névsora: Ambruszter Géza, Gemius; Balogh Csaba, hvg.hu; Forgács Mariann, BeSocial; Halaska Gábor, Figyelő; Heszler Róbert, Marketing&Média; Kalocsai Zoltán, mmonline.hu; Novák Péter, IAB, Használtautó.hu; Nyomárkay Kázmér, Marketing&Média; Ritter Tamás, Marketing&Média; Simon Krisztián, Marketing&Média; Soós Gergely, Neo Interactive; Szabó Zoltán, Index; Szalay Dániel, mmonline.hu; Urbán Zsolt, MRSZ

Forrás: Sajtónyilatkozat