Új elnökséget választott az ICF Magyar Tagozata

Megtartotta éves tisztújító ülését a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata, melynek keretében új elnököt és elnökséget választottak a tagok.Megtartotta éves tisztújító ülését a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata, melynek keretében új elnököt és elnökséget választottak a tagok.

A szervezetet 2015-ben Bite Barbara, korábbi alelnök vezeti majd. Az ICF legfontosabb célkitűzése az idei évre a korábbiakhoz hasonlóan a coaching szolgáltatás kultúrájának erősítése hazánkban, egyrészt a nemzetközi szakmai sztenderdek és jó gyakorlatok elterjedésének segítésével, másrészt a nemzetközi akkreditációval rendelkező coachok számának növelésével.

Bite Barbara nemzetközi ACC akkreditációval rendelkező coach, 2010 óta a Coaching Team csapatát erősíti business coachként, illetve 2012 óta tulajdonos és ügyvezető igazgatóként vezeti a céget. 2014-ben az ICF Magyar Tagozatának alelnöki posztját is betöltötte. A Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozatának új elnöke ezt megelőzően több mint 7 éven keresztül a Baumax-nál dolgozott különböző vezetői pozíciókban, és belső coachként.

„Elnökként mindenekelőtt szeretném folytatni az ICF Magyar Tagozata által megkezdetett utat. Célunk, hogy a coaching szolgáltatást még ismertebbé és népszerűbbé tegyük a hazai szervezetek körében. Emellett szeretnénk továbbra is biztosítani a coaching minőségét és a legjobb nemzetközi gyakorlatok további terjedését, elmélyülését a piacon. 2015-re nagyon gazdag és izgalmas programot, eseménysorozatot állítottunk össze, mely reményeink szerint segíti még intenzívebbé tenni a szakma hazai fejlődését, párbeszédét, illetve a coaching iránt fogékony szervezetek számára is hasznos tudást tudunk átadni. Kiemelten fontos számunkra továbbá, hogy elősegítsük az ICF nemzetközi akkreditációval rendelkező hazai szakemberek számának emelkedését, hiszen ez az egyik legjobb eszköz a hazai coaching szolgáltatás általános magas színvonalának biztosítására” – fogalmazott Bite Barbara elnöki célkitűzései kapcsán.

Idén 20 éves az ICF

Az idei kiemelt év lesz a Nemzetközi Coach Szövetség életében, hiszen 2015-ben ünnepli 20. születésnapját az ICF nemzetközi anyaszervezete. Ennek megfelelően a Magyar Tagozat is számos eseménnyel, programmal készül. A tavalyi évhez hasonlóan idén áprilisban is lesz Coaching Rapid Randi, melynek keretében nonprofit szervezetek juthatnak önkéntes coaching szolgáltatáshoz. Több alkalommal kerül megrendezésre az év folyamán az elmélyült szakmai diskurzust elősegítő ICF Coach Klub és ICF Kompetencia  Fórum. Május 21-én pedig a Nemzetközi Coaching Héthez kapcsolódva nagyszabású konferenciát szervez az ICF, míg egy új, Mesterhármas elnevezésű kezdeményezés keretében, a három legtapasztaltabb és legmagasabb nemzetközi MCC akkreditációval rendelkező magyar coach – Horváth Tünde, Turai Léda és Szabó Péter – tart egy-egy 4 órás szakmai workshopot az érdeklődőknek. Ehhez kapcsolódó hír, hogy az egész hazai szakma számára nagy elismerésként az ICF nemzetközi anyaszervezete nemrégiben Turai Lédát választotta alelnökének.

Az ICF Magyar Tagozatának elnöksége a 2015-ös évben:

Elnök Bite Barbara ACC

Alelnök 2015 (Elnök 2016) Chrenóczy-Nagy Judit ACC

Etikai Bizottság Elnöke Kalamár Beáta ACC

Akkreditációs Igazgató Emmanuel Saincaize

CSR Igazgató van der Meer Gabriella ACC

Programok és Kommunikációs igazgató Dr. Király Zsolt

Kincstárnok-Titkár Csetneki Csaba

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF), a világ legnagyobb coach szakmai szervezete 1995-ben alakult, mára 100 országban 22 ezer tagja van és több mint 9 ezer coach szerzett már ICF akkreditációt. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását magas szintű etikai sztenderdjei, független akkreditációs rendszere (ACC, PCC, MCC) és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján. Az ICFMagyar Tagozata 2008-ban alakult, jelenleg 116 taggal a régió egyik legnagyobb tagszervezete.

Budapest 2015. január 19.

Forrás: ICF Magyar Tagozat, sajtóközlemény