Új mobilalkalmazás segíti a cukorbetegeket

A CCO Magazin szerkesztőségébe érkezett egy érdekes sajtóközlemény, amiről a szerkesztők úgy gondolták, hogy fontos lenne, ha a CCO Magazin olvasói értesülnének róla. A közlemény szerint "Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket.A CCO Magazin szerkesztőségébe érkezett egy érdekes sajtóközlemény, amiről a szerkesztők úgy gondolták, hogy fontos lenne, ha a CCO Magazin olvasói értesülnének róla. A közlemény szerint “Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket.

A sajtóközlemény szerint a diabétesz népbetegség, ami világszerte 400 millió embert érint. A magyarországi ismert cukorbetegek száma eléri a hétszázezret, míg közel félmillió lehet azoknak a száma, akik már diabéteszesek, de még nem tudnak róla.

A betegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező, hogy az érintettek megfelelő információval rendelkezzenek és folyamatosan kontroll alatt tartsák ezt az eleinte észrevétlen, de szövődményeit tekintve igen súlyos betegséget. Pontosan ebben segít egy új mobilalkalmazás, ami az okostechnológiát segítségül hívva hatékony eszközt ad a betegek kezébe vércukorszintjük, szénhidrát bevitelük és inzulinterápiájuk megfelelő keretek között tartásához.

Vércukornapló egy gombnyomásra

A Dcont® névre keresztelt alkalmazást a vércukormérők fejlesztésében és gyártásában 30 éves tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. fejlesztette ki. Az applikációban a betegek egyszerűen rögzíthetik vércukoradataikat – a gyártó legújabb, NEMERE névre keresztelt okos vércukormérőjével Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal, automatikusan.

A cég legújabb, hi-tech vércukormérő rendszere a világon egyedülálló módon nem csak éppen aktuális pontos vércukorszintet mutat, hanem a rendszeres mérési eredményekből képes megbecsülni a beteg anyagcsere állapotát is, illetve kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy mekkora az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham (hipoglikémia) kialakulására.

A felhasználók emellett az étkezések után felvihetik az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, illetve a kezelésként bevitt inzulin mennyiséget, valamint azt is naplózhatják, hogy mikor végeznek fizikai aktivitást, mikor sportolnak – hiszen ezek mind hatással vannak a szénhidrát anyagcserére.

Az adatokból az applikáció diagramokat és táblázatokat készít, melyek segítenek megérteni mind a betegnek, mind a kezelőorvosnak, hogy milyen tényezők, helyzetek járulnak hozzá a vércukorszint változásához.
Az információk segítségével pedig a beteg úgy alakíthatja életmódját és terápiáját, hogy ideális értékek között tudja tartani vércukorszintjét.

Az 1986-ban alapított 77 Elektronika Kft. a Diabétesz Világnap alkalmából mutatta be az applikációt, illetve legújabb, okos vércukormérőjét. „A négy fejlesztővel indult cégünk óriási utat tett meg 30 év alatt, azt is mondhatnám, hogy mi voltunk az első magyar startup, hiszen 1986 óta mindig is az innovációban, a folyamatos fejlesztésben láttuk a diabétesz kezelésének jövőjét” – fogalmazott Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető-tulajdonosa. 

A Dcont® alkalmazás egyelőre Androidos okoseszközökre érhető el.

Forrás: Dcont® Sajtóközlemény