Újdonság a magyar pr-ügynökségek világában

Az Ogilvy Public Relations sajtóközleményben jelentette be, hogy a Geometry Global segíti az Invitel Csoport új, közép-, nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi szegmensnek szóló ICT márkája, az Invitech Solutions tervezését.Az Ogilvy Public Relations sajtóközleményben jelentette be, hogy a Geometry Global segíti az Invitel Csoport új, közép-, nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi szegmensnek szóló ICT márkája, az Invitech Solutions tervezését.

A sajtóközlemény szerint “a vállalati üzletág újrapozícionálásának eredményeként megszületett új brandet, és egyben az új vállalat arculatát a cégcsoporthoz tartozó Ogilvy & Mather márkatervező eszköze, a Big ideaL™ használatával alkották meg. Az új márka bevezetésének projektjét a Geometry Global lead ügynökségként vezeti az Invitel meglévő ügynökségi partnereivel együttműködve. A kampány során a sajtókommunikáció megtervezését és az üzenetrendszer kidolgozását a szintén Geometry cégcsoporthoz tartozó Ogilvy Public Relations is támogatja.”

“A Geometry Global cégcsoport ügynökségei egy csapatként dolgozva készítették elő és segítik az Invitech Solutions, az Invitel Csoport új, közép-, nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi szegmensnek szóló ICT márkájának tervezését.  A megbízást az Invitel vállalati üzletágának újrapozícionálására kiírt tenderen nyerte el a cégcsoport, mely lead ügynökségi szerepet tölt be a projekt során az Invitel meglévő ügynökségi partnereivel együttműködve. Az új brand létrehozásához a Geometry-hez tartozó Ogilvy & Mather márkatervező tool-ját, a Big ideaL™-t használta az ügynökség, amely segít kijelölni az új márka kialakításának és pozícionálásának stratégiai irányvonalait. A nagyobb üzleti szegmensre specializált Invitech Solutions bevezető kommunikációjának tervezésében a szintén Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy Public Relations is intenzíven részt vett.” – fogalmazták meg a sajtóközleményben.

„Az Invitel nagy örökséggel rendelkezik, óriási tudást és tapasztalatot hoz magával, és mindez fókuszáltan integrálódik az új márkában. Nagyon érdekes és megtisztelő feladat volt úgy megalkotni és létrehozni az Invitech Solutions brandet, hogy közben az Invitel értékeit is átörökítjük a márkába – mindezt a vállalati célcsoportra szabva. A komplex feladat megoldásába bevontuk cégcsoportunk valamennyi részlegét, így a Geometry Global aktivációs ügynökség projektmenedzser feladatokat látott el, az Ogilvy & Mather a márka alapjainak megalkotásában vett részt, míg az Ogilvy Public Relations a bevezető sajtó kommunikációt és a PR üzenetek tervezését támogatta” – mondta el Sályi Réka, a Geometry Global cégcsoport Ügyvezető Igazgatója.

Javorniczky Áron, az Invitel Csoport vállalati és nagykereskedelmi vezetője hozzátette: „A tenderünkön induló ügynökségek közül a Geometry Global volt az, aki rendelkezett azzal a márkatervezési, illetve többszintű projektmenedzseri tapasztalattal és tudással, ami egy ilyen méretű branding projekthez elengedhetetlen. Mindemellett az integráltan működő ügynökség egyedülálló módon tudja biztosítani számunkra a kommunikáció széles körét lefedő megoldásokat, hiszen márkatervezési, aktivációs, PR és online tevékenységével a teljes kommunikációs palettát lefedi, illetve nemzetközi háttere megfelelő kitekintést ad a projekthez.”

“A márkatervezés a legfontosabb feladata a kiválasztott ügynökségnek, de ahhoz, hogy ezt sikeresen meg tudja valósítani, elengedhetetlenül fontos a villámgyors tanulási képesség és az ICT szektor egyedi működésének alapos és mélyreható megértése – ami a Geometry Global és az Ogilvy PR esetében egy pillanatig sem jelentett problémát” – tette hozzá Kováts Péter, a középvállalati szegmens igazgatója, az újrapozícionálási projekt vezetője.

A WPP csoporthoz tartozó, a világ legnagyobb aktivációs hálózataként számon tartott Geometry Global 2013-ban jött létre több összeolvadás után. A magyarországi holding része az Ogilvy & Mather reklámügynökség, az Ogilvy Public Relations PR-ügynökség és a Redworks produkciós ház.

A Magyarországon a Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy & Mather Budapest Közép-Kelet-Európában első hálózati ügynökségként kezdte meg működését 1988-ban. Az Ogilvy & Mather a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb marketingkommunikációs cégcsoportja, 2015-ben immáron negyedik éve nyerte el „Az év ügynökségi hálózata” díjat mind a Cannes Lions, mind az Effie versenyeken. Az O&M a WPP cégcsoport tagja.


 

Átalakul az Invitel Csoport – létrejön az Invitech Solutions

Új márka, új cég az üzleti infokommunikációs piacon

Az Invitel Csoport sajtóközleményben jelentette be, hogy “A társaságcsoport vállalati és nagykereskedelmi üzletága Invitech Solutions márkanév alatt, külön gazdasági társaságban folytatja működését. Az Invitel közel két évtizede meghatározó szolgáltató a telekommunikáció, az informatika, valamint az adatközponti és felhőszolgáltatások területén. Az üzle
tág júliustól társasági formában, Invitech Megoldások Zrt.-ként támogatja több mint 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi, valamint nagykereskedelmi partnerét üzleti céljaik elérésében – az ország teljes területén.

Az Invitel Csoport egy sor lépést tett az elmúlt másfél évben, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélfókuszú működését. Ennek a folyamatnak következő lépéseként júliustól két főbb, önálló jogi személlyé alakul át az Invitel Távközlési Zrt. Változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel működik a továbbiakban a vállalati és nagykereskedelmi üzletág (Invitech Megoldások Zrt.), valamint a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Távközlési Zrt.).”

„Az IT és a telekommunikáció mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet tölt be – otthoni felhasználóként és a munkahelyen, üzleti vezetőként egyaránt. De az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek és kihívások különböznek a nagyobb szervezetek esetében. Ezért emeltük ki az Invitelből az Invitech Solutions-t” – mondta

David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója. „Az Invitech Solutions az Invitel Csoport infotechnológiai szolgáltatója a közepes és nagyvállalati, továbbá intézményi és nagykereskedelmi partnerek számára. Az Invitech Solutions mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere minden nap azért dolgozik, hogy 6000 ügyfelünket kiszolgálja, az innovatív startup-októl a tőzsdén jegyzett multinacionális vállalatokig.”

Az Invitel Csoport irányítása nem változik, a csoport vezetését azonos tulajdonosi struktúra mellett változatlan menedzsment látja el, ennek tagjai: David Blunck vezérigazgató, Javorniczky Áron,  a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője, Langsteiner Marianne, a Lakossági és Kisvállalati üzletág vezetője, Balogh Ákos pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Bognár Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes, Dr. Budai J. Gergő jogi vezérigazgató-helyettes és Mártha Imre operatív főigazgató.

„Az Invitech Solutions már születésekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője, több mint 20 milliárd forint éves árbevétellel rendelkezik. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja” – mondta Javorniczky Áron, a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője. „Mostanra megérett az idő arra, hogy önálló cégként is megmérettessük magunkat. Integrált, szorosan együttműködő szervezeti felépítéssel, valódi infokommunikációs és IT szakértőként új típusú partnerségben gondolkodunk ügyfeleinkkel.”

Az Invitech Solutions a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. Az Invitech Solutions adatközponti infrastruktúrája négy, budapesti telephelyű létesítményére épül, melyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre. A társaság mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere szolgálja ki a 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelet.

 

Forrás: Ogilvy Public Relations / Invitel sajtóközlemény