Újítás a twitterezők életében a SocialBro

A Twitter lassú, de jelentősen növekvő térhódítása mellett újabb és újabb alkalmazások jelennek meg a piacon, melyekkel a felhasználók növelhetik tweetjeik hatékonyságát, illetve a követőik számát. Az idei év népszerű újítása a SocialBro elnevezésű alkalmazás.

A SocialBro egy olyan új program melynek segítségével a Twitter használói önállóan lesznek képesek megfigyelni, elemezni és szervezni követőik csoportját. Az alkalmazás használata során a program összegyűjti a kért adatokat, melyek grafikus formában (listákba rendezve, illetve diagramokon ábrázolva), valós idejű információkat szolgáltatnak.
Az adatok összegyűjtésének szempontját a felhasználó maga választhatja meg, így választ kaphatunk például a következő kérdésekre:
– Kik az új követőim
– Kik ,,követtek ki”
– Az általam követettek közül, kik nem követnek vissza
– Én kiket nem követek vissza
– Egyes felhasználók népszerűségének nagysága
– Inaktív követők

Ez az alkalmazás mindezeken túl még megannyi opcionális szempont alapján képes rendezni
az általunk vizsgált csoportot. Hasznos például az a megoldás, mely szerint a program jelen idejű vizsgálatokat futtat le. Ezáltal megtudhatjuk, hogy a követőink közül, adott pillanatban kik az aktív felhasználók, az általuk használt nyelveket és azt, hogy ők milyen platformot használva vannak jelen a Twitteren. Továbbá másodperces lebontásban láthatjuk látogatottságunk mértékét. Ez nagy segítség lehet, hiszen láthatóvá válnak azon felhasználók, akiket adott pillanatban tweetjeinkkel el szeretnénk érni és azok, akiktől választ is remélünk, vagy azt hogy bejegyzéseikben megemlítsenek minket.

A program legnagyobb újítása mindezeken túl mégis az, hogy segítségével kimutathatóvá válik a tweetek elküldésére legalkalmasabb időpont a nap folyamán. Az úgynevezett ,,best time to tweet” funkció segít meghatározni, azt az órát, napszakot illetve heti lebontásban, azokat a napokat, amikor a leghatékonyabban érhetjük el a követőinket, így növelve az aktivitást saját Twitter oldalunk körül.

A visszajelzések alapján az új program egyre népszerűbb a Twitter felhasználók körében. Egyszerűsége és hatékonysága révén már most kijelenthető, hogy az alkalmazás ideális társsá válhat azon twitterezők számára, akik szeretnék tudatosabbá és hatékonyabbá tenni a világhálón való jelenlétüket.

CCO info / Kovács Szabina