Útjára indul az Önkéntes Turné

Az Európai Unióban 2011. az Önkéntesség Európai Éve. Az év nemzetközi nyitórendezvényére Budapesten  2011. január 8. (szombat) 10 órakor a  Millenáris Teátrumban kerül sor. (Budapest II., Kis Rókus u. 20.)

Az Európai Unióban 2011. az Önkéntesség Európai Éve. Mivel Magyarország lesz idén év elején az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, a tematikus év nemzetközi nyitórendezvényének helyszíne, valamint a tagállamokat is körbelátogató Önkéntes Turné idei első állomása Budapest.

A magyarországi eseményt  Schmitt Pál köztársasági elnök, Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, Sztavros Lambrinidis, az Európai Parlament alelnöke, Staffan Nilsson, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke, és Szászfalvi László, a KIM egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára nyitja meg.

Az ÖNKÉNTES TURNÉ 2011. január 8-14. között tematikus napok keretében mutatja be a magyarországi önkéntesség sokszínűségét illetve az önkéntesség szerepét Európában.

A rendezők minden érdeklődőt arra kérnek, hogy a rendezvény kezdete előtt 20 perccel, legkésőbb 9.40-kor foglalja el helyét a helyszínen.

 

Forrás: EU Budapesti Képviselete