VILÁG-TÉR Klub

A VILÁG-TÉR Klubot az Unesco programjai között regisztráltaA VILÁG-TÉR az UNESCO által elismert kötetlen beszélgető klub, ahol egy-egy országot kiszemelve, annak eredményeiről, fejlődéséről, múltjáról és jelenéről, szokásairól, kultúrájáról és gazdaságáról beszélgetnek a klubest résztvevői. A következő téma: KUBA

 

A VILÁG-TÉR klubdélutánokra a szervezők, az adott országból származó, ott élő, tanuló, dolgozó, kutatásokat vezető vagy az adott országban üzleti kapcsolatokkal rendelkező ismerősöket hívnak meg, akiktől első kézből nyerhetők az aktuális információk. Lesz köztük háziasszony, kutatásvezető, közgazdász. Mindezt vetítéssel és zenével fűszerezve. A klubba bárki eljöhet, akár utazni szeretne, akár munkát vállalna, akár üzleti lehetőségeket keres.

Milyen egy globalizált világ? Ahol bármikor bárhová el tudunk jutni, bármikor bármit, amit otthon megszoktunk, meg tudunk venni, bármikor telefonálhatunk, bárhol használhatjuk a hitelkártyánkat, legalább egy internetkávézóban bármikor rápillanthatunk a mailjeinkre, nézhetjük a televíziót, értesülünk a bennünket érdeklő hírekről, mégpedig egyetlen globálisan beszélt nyelven. Vagy mindez mégsincs így?
Mi a valóság? Hogyan élnek, dolgoznak, üzletelnek a világ egy-egy országában? Milyenek az egyes kultúrák? Hogyan beszélnek egymással? Mik a szokások? Milyen nehézségekkel küzdenek és mi az, amit ők tudnak a legjobban az egész földkerekségen? Hogyan befolyásolta őket a történelmük? Mit esznek, sőt, mit isznak? Hogyan jutnak el egyik helyről a másikra?
Mire büszkék, és mit szeretnének elérni?
A kötetlen klubdélutánok célja, hogy az egyes országokról olyanokkal beszélgetve, akik ott dolgoznak, tanulnak, ott éltek vagy élnek, másképp lássunk számunkra ismeretlen, vagy akár ismertnek hitt országokat, a képi és hangélményeken keresztül közelebb kerüljünk az ottani valósághoz, feltérképezzük a mai gazdasági környezetet, a fejlesztéseket, a tapasztalatcsere lehetőségét, és eközben egymást is megismerjük.

A VILÁG-TÉR klubdélután következő témája: KUBA, egy Magyarországnyi méretű és lélekszámú ország, melynek legmagasabb csúcsa kétszer akkora, mint a Kékes, az alternatív energia forradalmának és a világ egyik leghíresebb orvosképzésének és gyógyszeriparának hazája, az utolsó spanyol gyarmat, mely mégsem lett soha az 1898-ban győztes Egyesült Államok része, ahol sokan menetrend szerinti repülőgépjárattal járnak dolgozni egy másik városba, amely a modern kor leghosszabb embargója ellenére
fennmaradt és fejlődik, ahol majdnem 100% az írástudók aránya, ahol továbbra is az általunk ismert szocialista rend szerint működik az ország, amelynek területén már 8 évezreddel ezelőtt éltek őslakosok,
akiket a hódítók teljesen kiirtottak, ahol a nemzetközi válságokat termékstruktúra-váltással és a
belső szellemi tőke kihasználásával kezelik.

Beszélgetőpartnerek:
Horvát János,
Magyarország volt kubai nagykövete,
Simon Éva, PhD, az országot régről és közelről ismerő vállalkozó
és még néhány kiemelt vendégünk

Időpont: 2010.12.16. 17.00 óra
Helyszín: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 5. félemelet (DFT Hungária Kft)
Jelentkezés e-mailben: vilag-ter@alternance-business.com
A rendezvény térítésmentes, de a szervezők örömmel vesszük, ha a résztvevők támogatják a kezdeményezést. A szervezők kérik, hogy aki támogatni szeretné a VILÁG-TÉR klub eseményeit,  támogatási szándékát a vilag-ter@alternance-business.com e-mail címen jelezze.

VILÁG-TÉR néven elindított kezdeményezést az Unesco Nemzetközi Központja után a Magyar Unesco Bizottság is programjai között regisztrálta.

CCO Info