Webvideo Verseny 2013

Webvideo Verseny 2013 –  A Kreatív Csoport 2013-ban ötödik alkalommal rendezi meg a Webvideó versenyt.  A versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve magánszemélyek is beadhatnak nevezéseket. A versenyen részt vehetnek a 2012. január 1. és 2013. május 15. között online vagy mobileszköz-alapú felületen publikált webes videók.

 

 

A pályázat részletei

Kategóriák

  • Szerkesztett webvideós tartalmak: A szerkesztett webvideós tartalmak kategóriába nevezhető minden olyan videós alkotás, ami valamilyen eseményt, aktuális történést rögzít, tehát videós híreket, tudósításokat, riportokat, dokumentumfilmeket, de még fikciós sorozatokat is várunk, akár szórakoztató bulváros, akár komolyabb témát dolgoz fel. Ebbe a kategóriába főleg online szerkesztőségek, vagy egyéni alkotók szoktak nevezni.
  • Hír / tudósítás / riport / interjú / magazinműsorok
  • Rövidfilmek / dokumentumfilmek / webes sorozatok
  • Márkázott webvideós tartalmak: A márkázott webvideós tartalmak kategóriába olyan webes mozgóképes alkotásokat várunk, ahol valamilyen cég, márka, termék kommunikációjának segítésére született meg a videós anyag. Ilyen lehet a klasszikus pr-film egy cégről, vagy egy vírusreklám, de nevezhető egy márkához kapcsolódó sorozat is. Ebbe a kategóriába főként reklámügynökségek, pr-cégek, vagy egy-egy márka személyes tanácsadója szokott nevezni.
  • Klasszikus online reklámfilmek / vírusreklámok
  • Videós alapú márkázott weboldal
  • Márkázott sorozat / rövidfilm
  • Bemutatkozó film / pr film
  • Televíziók online megjelenése

A versenyre diákok nevezéseit is várjuk. Bármilyen online felületre publikált fikciós vagy nem fikciós mozgóképes tartalommal lehet nevezni. A fikciós alkotások esetében tartalmi megkötés nincs, a nem fikciós alkotások esetében pedig a lényeg az események, hírek, történetek, folyamatok részletes dokumentumfilmes feldolgozása.

Zsűri
Áprily Zoltán, Daazo, alapító
Bárdos András, újságíró, televíziós műsorvezető és szerkesztő
Csényi Kati, televíziós szakember, a Viasat korábbi programigazgatója
Libor Anita, Film.hu, főszerkesztő
Román Balázs, Kreatív, főszerkesztő

A verseny fődíja egy GoPro Hero3 kamera, amely a legkreatívabb és leginnovatívabb alkotás készítőjét illeti meg.

Határidő: 2013. május 31.

A teljes pályázat kiírása itt érhető el:
Webvideo Verseny 2013 – A Kreatív Csoport pályázata webes videótartalmak megmérettetésére

Forrás: Kreativ / Pályázatmenedzser